Gevulde tomaatjes met boerengehakt

Ingrediënten

  • 2 pakjes van twee stuks opgevulde tomaatjes Souffriau 
  • Potje tomatensaus
  • Sjalotjes fijngesneden
  • 2 stuks worteltjes versneden in blokjes
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 half blokje rund bouillon
  • 250 cl room
  • Teentje look
  • 400 gr aardappelen
  • 20 gr hoeveboter
  • 100 cl volle melk
  • Peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Zet de tomaatjes in een vuurvaste schotel met beetje olijfolie, gedurende een 15-tal op 180 c°.

Snij de schallotjes fijn en stoof lichtjes aan met de blokjes wortelen. Blus met een beetje water. Voeg hierbij ook de tomatensaus en een bouillonblokje toe. Laat het zachtjes inkoken. Voeg de room toe en laat nogmaals 10-tal minuten inkoken en werk af met peper en zout.

Schil daarna de aardappelen en kook gaar in water met zout. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en pureer met een pureestamper. Voeg melk en boter toe en werk af met peper, zout en nootmuskaat.