Het varkenshaasje goed aankleuren in pan tot deze gaar zijn. Ze zijn pas gaar bij een kern van 70C°.
Saus:
Versnijd het sjalotje fijn, kleur deze aan in de boter. Voeg daarbij de spekreepjes, de versneden dragon, de eetlepel graantjes mosterd, de bruine fond en de room toe. Laat deze 10-tal minuutjes inkoken, en kruid af met peper en zout.
Bloemkool:
Verdeel de bloemkool in bloempjes en gaar deze in de melk met zout. Dit is om de bloemkool mooi wit te houden en kan ook bij knolselder. Als de bloemkool gaar is afgieten en afkoelen onder koud stromend water, en afdrogen.
Neem twee potjes, 1 voor de melk en 1 voor de bloem. Doe de bloempjes eerst in de melk en dan in de bloem.
TIP: Je kan de bloem kruiden met verse kruiden, curry, paprika, enz. Deze kan je bakken, in de oven, in de pan of op de BBQ.
Aardappel gratin:
Schil de aardappelen, en versnijd in schijfjes van 2 mm. Doe de room en de volle melk in een kom, doe hier peper, zout en nootmuskaat bij.
Doe de geraspte kaas erbij en meng alles, zo zijn de smaken en kruiden verdeeld. Giet deze over de aardappelen, en zet in een oven op 180C° tot de aardappelen gaar zijn. Je kan het ook eventjes onder de gril zetten en gratineren voor meer kleur.