OPGEVULD VARKENSHAASJE
Bak het feesthaasje in 50 gr hoeveboter tot het goudbruin is. Gaar het haasjes tot een kern van 65° C. Laat deze rusten, zodat de sappen goed verdeeld worden.
OESTERZWAMMEN
Haal het harde staartje af van de oesterzwam (want dit is hard en taai). Bak de oesterzwammen aan in 50 gr hoeveboter met de fijngehakte sjalot en het teentje look. Kruid met peper en zout. Bak tot deze goudbruin zijn en werk alles af met de fijngesneden bieslook.
SAUS
Laat de kip- of rundsbouillon inkoken met de witte vermouth. Snij de witte druiven in 2. Voeg de witte druiven, de room toe en de dragon toe. Bind lichtjes af met witte maïzena.
ZOETE ARRDAPPELKROKETJES
Bak de zoete aardappelkroketjes in frituur van 180°C tot deze goudbruin zijn.
Werk de saus af met klontje hoeveboter (20 gr). Alles dresseren op warm bord, in het midden de oesterzwammen, het versneden varkenshaasje, de zoete aardappelkroketjes en de saus.
Eet smakelijk!