Chips maken van gedroogde ham

Chips van gedroogde ham geven een smakelijke zoute crunch aan een slaatje of een soep. En als je de gedroogde ham verkruimelt, heb je een smaakvolle garnituur voor zuiderse gerechten.

Hoe ga je te werk?

  • Leg dunne plakken rauwe ham (ganda-, serrano-, parma-, bayonneham …) op de ovengril en zet er een met bakpapier beklede ovenplaat onder om het vet op te vangen.
  • Zet de oven in heteluchtfunctie op 90 à 100 °C en laat de plakken minstens een uur drogen. Tot ze helemaal hard zijn en je ze kunt breken.
  • Breek de droge hamplakken in chips of verkruimel ze.

Als de ham goed droog is, kan je hem in een afgesloten tupperware pot gemakkelijk een tweetal maanden bewaren in de koelkast.
Ook spek en pancetta kan je op dezelfde manier drogen.

Chips maken van gedroogde ham

Deel deze pagina:

Ken je Maison Souffriau al?

Naast onze Atelier Souffriau winkels zijn we in 2021 ook gestart met een nieuw concept, de Maison Souffriau vestigingen.

Bij een Maison Souffriau gaan we net dat tikkeltje hoger, met een exclusiever assortiment charcuterie, kaas, traiteur en salades.

En uiteraard blijven we ook hier altijd ‘selected by Delhaize’.
U vindt ons enkel binnen Delhaize.

www.maisonsouffriau.be