OPGEVULDE KALKOEN
Bak de opgevulde kalkoen in 25 gr hoeveboter tot deze goudbruin is. Zet deze daarna in vuurvaste schotel in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende ongeveer 45 min, dit tot een kern van 72°C. Bij de gaarheid dede kalkoen wat laten rusten, zodat de sappen loskomen. Snij daarna in sneden van 1,5 cm
CHAMPIGNONS & WITLOOF
Snij de champignons in blokjes en stoof deze aan in 25 gr hoeveboter met 1 gesnipperde sjalot en de look tot deze goudbruin gekleurd zijn. Kruid af met peper zout.
Stoof het witloof aan in 50 gr hoeveboter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Als de witloofstronkjes gekleurd zijn, bevochtigen met wat water en laat deze verder garen in vuurvaste schaal in de oven op 170°C.
KROKETJES
Aardappelkroketjes afbakken op 180°C tot deze goudbruin zijn.
SAUS
Eén sjalot aanstoven met de gerookte spekblokjes, de versneden dragon, graantjesmosterd en bevochtigen met de bruine fond en de room. Dit alles laten inkoken tot een gebonden saus
Werk af met een klontje hoeveboter. Alles dresseren op een warm bord.
Eet smakelijk!